CLICK my AD

Wednesday, January 21, 2009

Dragon Fruit






Pokok dragon fruit sudah ditanam agak lama. Rasanya sudah masuk setahun lebih. Namun tak nak berbuah. Pokoknya kira subur la jugak. Mungkin kah spesis jantan? Atau sekadar belum cukup umur. Tapi aku tengok dragon fruit jiran sebelah ni asyik berbuah pulak. Atau ada rahsia yang dia tak kongsi dengan aku tentang cara2 untuk provok pokok ni mengeluarkan buah? Entahlah. Semoga tak lama lagi keluar lah buah. Nak jugak merasa. Bye the way tayar2 tu aku ambik kat tempat buang sampah depan pasar yang rasanya dibuang oleh pekerja kedai moto berdekatan. Tiang2 batu tu pulak dibeli kat kedai hardware, kalau tak silap harganya RM13 sebatang.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...