CLICK my AD

Sunday, February 9, 2014

Air Klapa Muda Shake

Kat laman rumah saya ada satu pokok klapa pandan dan satu pokok klapa gading yg rajin berbuah, tak habis makan. Acap kali buahnya terbiar sampai tua dan kering atas pokok.

Semalam saya try respi baru, air klapa shake. Masukkan air klapa muda bersama isinya, beberapa ketulan ais dan 4 sudu besar gula ke dalam blender. Blend sekejap dan walla ready untuk dinikmati. Warnanya puteh bak susu dan berbuih on top. Sedap giler apatah lagi di musim panas ini. Terbaik !!

Air Klapa Muda SHAKE - Cool & Tasty

2 comments:

Bangchik and Kakdah said...

Air kelapa waktu kemarau macam ni dinanti-nanti...!!!!

School Of Tots said...

TQ Bangchik and Kakdah. Memmang betul. Tempat saya rasa nya dah 10 hari tak hujan. Cuaca agak panas. Bila saya ketemu dan cuba respi air klapa shake ni, memang pucuk d cita ulam mendatang. Habis satu jag saya minum satu gelas demi satu gelas. Weekend ni inshaaAllah akan buat lagi, guna klapa gading pulak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...