CLICK my AD

Sunday, March 8, 2009

Jogging Sikit


Weekend ni santai habis. Baca surat khabar dan ulangkaji kitab2 kat rak tu. Jadi petang semalam rasa nak bersenam la sikit. Ajak isteri dan anak2 pi jogging. Cuaca agak redup dan sangat sesuai untuk aktiviti riadah. Anak2 nak cycling la pulak. Anyway saya dan isteri take a walk. Saya berlari2 anak, berjogging le konon. Boleh tahan jugak, berpeluh. Maklumlah area perumahan kami ni tanahnya berbukit bukau. Jadi satu workout yang menarik. Sambil menikmati kehijauan dan udara yang begitu segar. Pemandangan awan dan langit. Indah sungguh ciptaan Allah. Nikmat yang mana lagi hendak engkau dustakan? Teringat ungkapan2 yang kerap di ulang dalam Surah Al Rahman. Saya dan isteri menghabiskan jarak kurang lebih 1km. Dah sampai rumah tu saya sambung dengan bermain badminton di laman, bergilir2 sparring dengan isteri dan juga anak2. Alhamdulillah satu riadah yang berjaya membakar banyak kalori.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...