CLICK my AD

Monday, May 12, 2014

Lamb Blackpepper Steak

Alhamdulillah saya dan isteri lunch homemade Lamb Black Pepper Steak sudah dua hari berturut-turut. Kos RM35. About RM8 per meal per person.  Sedap dan lazat. Rasanya lagi jimat dari pi makan kat luar. Anyway kami modify la sikit, nak bagi kenyang. Instead of makan with wedges, coleslaw & whip potatoes, my wife masak nasi puteh. Suprisingly sedap la pulak bila makan Lamb Blackpepper Steak ni dengan nasi panas2. Sidekick daun salad (lettuce). Nak2 time musim hujan di tengahari, memang best dan jeligho (ekspresi org kelate). 

Nak tahu resipi nya?

  1. Pergi AEON Rawang (or any other AEON) 
  2. Buy marinate Lamb yang size kecil2 tu (not the big Lamb Chop cutting) - harga RM29/kg
  3. Panaskan pan@kuali dan masuk sedikit majerin
  4. Then masukkan ketulan Lamb Blackpepper Steak tadi
  5. Panggang atas pan tu sehingga kering airnya
  6. Balik2kan, rasanya dlm 20 min dah masak 
  7. Hidangkan dalam pinggan untuk citarasa nikmat daging kambing sebenar
  8. Tambah dan makan bersama nasi panas...lagi dan lagi sehingga sendawa 3x
  9. Alhamdulillah
@@@



Sunday, May 11, 2014

Laman Best

Hari ini buat mantainance laman. Saya mesin rumput. Isteri trim pokok dan cabut rumput liar. Penuh la jugak satu kreta tolak bahan buangan. Kami suka maintain sendiri. Dapat jimat. Kalau upah org mau kena RM100 per sesi. Memang la penat tapi seronok melihat tmn yg bersih dan indah. Tambahan pula ia sebagai riadah kami untuk keluarkan keringat. TQ Allah utk nikmat yg tak ternilai ini.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...